dilluns, 29 de setembre del 2014

                 FESTA DEL BASSEGODA

Diumenge 28 de Setembre vam celebrar la 37ena Festa del Bassegoa al Casalot d´Albanyà.
Les activitats van començar de bon matí a les 9h amb la sortida des de Figueres del grup que pujava amb BTT fins  al poble d´ Albanyà amb cotxe i des d´ allà a les 10 del matí en bicicleta cap amunt fins on es feia la festa. Des del  mateix poble  uns 60 caminaires van començar també a les 10 h  a peu   la ruta del correu o del carter. Sortim cap el pont i després del pont a l´ esquerra vam agafar el camí marcat i molt net que  pujant, pujant     s´enfila muntanya amunt . Un petit descans a La Parada per esmorzar  i recuperar una mica de forces.


                                                          

Les previsions del temps no eren massa bones, tot i això vam seguir pujant . Al voltant de les 12 h , quan ja havíem arribat a la part més planera de les pinedes, va començar a ploure de forma lleugera , pluja que no ens va deixar en tota la resta de  camí. Arribats a la pista vam girar a la dreta  pel camí que ens va portar directament fins on hi havia la  festa.

Vam  arribar  just a temps del pregó, enguany a càrrec d´Andrew  Marks, l´australià més Empordanès. Tot seguit i malgrat la pluja que seguia fent-nos companyia, el concert vermut a càrrec de La Lila i la Caputxeta d´Artesa  ( en un escenari que segurament no havien tingut mai ). Mentrestant la cuina anava per feina amb l´arròs, el mestre Pitruc i els joves monitors fent d´ajudants amb els fogons en marxa per tenir-lo a punt. 
Es van encantar les coques amb molt d´èxit  tot hi haver de portar els paraigües a la ma. 
Pels voltants del prat , sota els arbres grups de gent ja havien col·locat els toldos per quedar resguardats de la pluja , es notava qui tenia l´experiència de l´any passat. La resta de gent buscava la millor manera de no mullar-se massa amb aixopluc dels arbres.
Per fi a l´hora,en punt, va sortir l´arròs per les prop de 300 persones que van fer honor a la Festa. El temps no va voler acompanyar i  després del sorteig del pernil, ( van fer falta 3 intents  per tenir l´afortunat )  es va encendre la traca final  de Can Montfort  i es va donada per acabada la Festa,  aquest any sense el ball ni l´ estirada de corda per imperatius evidents.












Un cop tot recollit només ens queda esperar la propera edició  que esperem  sigui ben assolellada. Moltes a gràcies a tots/es , petits i grans per la vostra assistència   malgrat les previsions i realitats del temps.
Fins l´any que bé !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada