divendres, 15 de maig del 2015

      LLANÇÀ-COLL DEL PERER-LLANÇÀ


Diumenge 10 de maig, un grup incondicional de caminaires vam descobrir un racó del parc natural de Cap de Creus, començant per la muntanya, passant per un poble amb molt d'encant i tornant vora mar.Tot seguint la Riera d'en Prim i per l'antic camí de Llançà a Sant Pere de Rodes, vam arribar al Coll del Perer : un esplèndid mirador del litoral i de l'interior.











Vam seguir per la carrerada de Cloells, és un dels camins ramaders més ben conservats del parc, des d'on vam gaudir d'un paisatge en plena explosió floral:ginestes, argelagues,xuclamels, lleterasses ....
Pel camí vam poder veure els corrals d'en Marcelet o de Cloells: són unes construccions de pedra seca, concretament un tancat i dues grans barraques circulars d'origen incert, però que van servir d'aixopluc a pastors i ramats.Al final de la carrerada vam arribar a la Vall de Santa Creu.La Vall va disposar de terme propi fins que una ordre del 1787 donada per Carles III la va annexionar al Port de la Selva. I passa la riera el mateix nom que antigament era aprofitada  pel funcionament de varis molins.No hi ha estudis històrics seriosos.Hi ha qui situa l'origen del nucli urbà com a successió directa de  la població que va marxar de la població de Santa Creu de Rodes, situada a la carena de la muntanya.El conjunt de cases són dels segles XVII-XIX.
Ens vam dirigir cap a la Font d'en Garlapa  on vam fer una parada per esmorzar sota uns grans plataners.Aquí també vam veure un abeurador i un safareig.









Un altre lloc d'interès de la Vall és l'església de Sant Fruitós ( S.XVII ).Ben menjats i pel camí de les vinyes vam tornar pel camí de ronda passant per far de S'Aranella, on ens vam fer la foto de grup.







Va ser una sortida amb paisatges  diferents i on el temps va acompanyar en tot moment. Esperem que tots en gaudíssiu. Us esperem a la propera.

Propera sortida:

Diumenge 14 de Juny.

Vallter-Bacivers-Vallter

Sortida a 2/4 de 8 de la Plaça Escorxador de Figueres
Informació    Esteve telf. 699072725 



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada