diumenge, 22 de novembre del 2015

                     CAMÍ  RAL VIC -  OLOT

  El Passat diumenge 8 de novembre vam donar el tret de sortida  a les excursions de petit format d'enguany. Aquesta vegada i de la mà d'en Ramon i la Faustina, membre del GECA i col·laboradors de la "Lletissonada", vàrem conèixer una part del camí ral de Vic a Olot.
Era un camí amb molt d'interès comercial i econòmic doncs unia dues viles importants com eren Vic i Olot,però sobretot va tenir molt d'interès militar entre els segles XV-XVII al ser un lloc de pas de tropes i artilleria.
Per a compensar l'impacte paisatgístic que van ocasionar les obres del túnel de Bracons, la Generalitat va decidir salvar i condicionar un tram de 3.875 kms anomenat espai del Grau que no és més que un graó que ens permet pujar cap l'altiplà del Collsacabra, superant el desnivell que hi ha des de la Vall d'en Bas. El tram de les marrades del Gau és un dels trams millor conservats dels camins rals de tot el país.












Un dels llocs més turístics i famós d'aquest camí es la mina dels bandolers que és una gran esquerda a la roca, la qual havia servit de refugi a bandolers ben famosos dels  segles XIX-XX, vigilats fins i tot per la guàrdia civil fins poc abans de la guerra civil. També va ser pas per gent que fugia cap a l'exili durant la guerra i per tant un dels llocs que va patir durament els bombardeigs.
Superades les marrades, i ja al costat de l'Hostal del Grau vam decidir esmorzar. A partir d'aquí ens esperava una caminada per  una frondosa fageda fins arribar a una zona de pastur amb alguns roures imponents i esplèndids  miradors als cingles de Collsacabra i la Vall d'en Bas.

 



 









Fent camí ,doncs, vam  arribar a Falgars amb la seva església de Sant Pere de Falgars, que no vam poder visitar.
Des d'aquí ens vam enfilar fins l'ermita de Sant Miquel de Castelló ( 945 m.) on des del 1974 l'edifici està habilitat com a refugi de muntanya amb capacitat par a 20 persones, depenent del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEIEG).
Aquí vam aprofitar per fer-nos la foto de grup.

 









Des d'aquí ja vam iniciar el camí de tornada cap els Hostalets d'en Bas.
Esperem que gaudíssiu de la sortida i ens retrobem a la propera que serà el diumenge 13 de desembre per pujar, com cada any , el pessebre. El  lloc escollit per aquest 2015 és l'ermita de Sant Onofre a Palausaverdera. Sortirem a les 8h de la plaça del Sol, podeu contactar amb Ion i Carles al telf. 609376272  per més informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada